Sök på hemsidan

Jakt

Postat den november 25th, 2013 | av Admin

0

Vildsvin engagerar

Skölvene Bygdegård fylldes med drygt 200 lantbrukare och jägare, när LRF och Studieförbundet Vuxenskolan bjudit in Christer Stensson från Halland som berättade hur de startat sin vildsvinsklubb.

Christer hade sin dator som stöd i sin beskrivning av vildsvinen från födsel till vuxen gris. Efter en timmes fördrag blev det kaffe och smörgås samt kaka. Christer höll på en bra stund och berättade om tillvaratagandet av ett fällt vildsvin, Trikin prov skall tas på alla vildsvin.

Enterocolitic är vanlig åkomma grisarna har i tarm och magsäck, varför man måste var extra aktsam vid passning.

Träna skytte på vildsvins figur med vitala delar markerade är väldigt viktigt, träffområdet är litet på vildsvinen jämfört med hjortdjuren.

Peter Tagesson höll i frågestunden som följde, Christer svarade på det mesta, han visade med diagram statistik från de gångna 10 åren, jakt sätt hur det förändrats från vak till hundjakt, om ni skall lyckas med förvaltningen av vildsvinen är det nödvändigt att flera lag går samman, fungerar inte om jägarna är envisa och tror att ”det klarar jag och mitt lag”.

Som avslutning på kvällen drogs lotterier, samt förärades Christer och Peter med kryddor från Ljung och ost från Gäsene Mejeri.

skolvene-vildsvin-engagerar-4 skolvene-vildsvin-engagerar-3

skolvene-vildsvin-engagerar-2 skolvene-vildsvin-engagerar-1


Om skribentenLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen ↑