Sök på hemsidan

Allmän info

Postat den juni 23rd, 2015 | av Berndt Bengtsson

0

Skölvene IOGT-NTO på resa till Närke

Narkeresa-2015w

Den 13-14 juni åkte en grupp resenärer från Sanfridssons i Ljung. Karl körde bussen med målet Närke och Ing-Britt var färdledare.

Första rasten var fikapaus vid Borasjön, något kall vind men solen sken från en alldeles klar himmel. Färden gick sedan vidare till Örebro där vi besökte Wadköping, en mysig stad med gränder och små hantverksaffärer. Där besökte vi bland annat Kronblom och Malin, Hjalmar Bergmans museum, Kajsa Warg huset m.m.
Sedan åkte vi vidare till Svampen för att se på utsikt samt äta på hög nivå. Efter en något skranglig hissfärd kom vi upp och hade en fantastisk utsikt över Örebro stad. Det serverades en härlig buffé här uppe. Efter maten åkte vi vidare till det vandrarhem i Karlskoga Folkhögskola nära sjön Möckern, där Ing-Britt bokat rum. På kvällen åt vi middag på Mellas Pasta & Salladsbar i Karlskoga, här fick vi extra underhållning av alla gamla bilar som åkte runt och visades upp.

Efter frukost åkte vi till Kvistbro kyrka, en fin röd träkyrka. Där fikade vi och promenerade runt lite. Sedan gick färden vidare mot Laxå och loppiset ”Linne och lump” därefter åkte vi till Wärdshuset Sundsgården i Askersund, där vi åt en härlig lunch. Vi åkte vidare till en liten loppis i Skylleberg. Därefter åkte vi vidare till Stjernsunds slott, där man kunde gå guidad tur samt fika i slottscaféet. Prins Gustaf hade varit en av ägarna till Stjernsund. Innan vi var framme vid slottet stannade vi i slottets handelsbod, där flera passade på att göra inköp. Men ost var det nog ingen som köpte, de hade bara Gäsene Mejeri ost där.

Nu gick resan hemåt, nöjda och lite trötta for vi hem. Vi rastade i Falköping på Rasta och upptäckte då hur blåsigt det var ju närmre hem vi kom. Vi hade haft en trevlig resa med bra chaufför och reseledare, dessutom hade vi haft en väldig tur med vädret.

Text o bild: Marianne Johansson


Om skribentenKommentarer r avstängt

Till toppen ↑