Sök på hemsidan

Allmän info no image

Postat den november 18th, 2010 | av Olle

0

Rävjakt 13 november 2010

Rävjakt med Mosslanda som initiativtagare.

Regnet bidrog till få deltagare när grabbarna i Mosslanda inbjöd till rävjakt med hundar, en del av grannlagen jagade älg för att det var sista helgen på vuxna djur. Fredrik bjöd på glögg som uppvärmning på samlingsplatsen på gårdsplanen i Fullmarp, och för att alla skulle vara snälla bjöd undertecknad på pepparkaka som tilltugg. Hundägarna Stefan Samuelsson Od och Christer Persson Dalsjöfors hade Fredrik anlitat till jakten. Många trodde nog inte mycket på några lyckade drev, regnet var ihållande. (under större delen av dagen)

Redan efter en kvart på passet hördes första skallen, drevet buktade bra men något djur visade inte upp sig för någon.

Efter ca. en timme small dom första skotten, har klippt en här kom det på radion, Bo Lundblad var mannen som fick dagens första räv, sedan började dreven från båda hundarna ljuda i skogen i var sin såt, det drev och small och inom loppet av drygt 3 timmar var 4 rävar förevigade till sällare jakt marker, Fredrik meddelade att han hade lunchen klar i Fullmarp. Efter avslutad måltid postade vi ut på andra marker. Kom rapporter om observerade rävar från flera av postarna, dröjde inte länge förens hundarna åter skallade, Johnny Larsson fällde

räven vid ett gryt, som den räven tänkt som sin räddning, båda hundarna drev fram på den, nämnas bör att inget bråk mellan hundarna uppstod, vilket inte är ovanligt.

Övriga skyttar var Tore Johansson, Göran Andersson samt Bengt Andersson, som också hade med en grythund som användes vid ett stengryt efter ett drev som tydde på avslutning vid grytet. Men grythundens näsa sade att grytet var tomt

Som avslutning tackades alla deltagarna, ett extra tack till hundförarna och Fredrik. Representerade jaktlag, Ölanda, Hov och Mosslanda, jaktlag.

En lyckad jaktdag, fem rävar!

Olle i Mosslanda


Om skribentenLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen ↑