Sök på hemsidan

Allmän info

Postat den juni 16th, 2015 | av Berndt Bengtsson

0

Musikfest i Skölvene kyrka med Lena Maria Klingvall

lenamaria019w2

Barbro Sanfridson hälsade alla välkomna, sockenrådet kunde glädjas åt en fullsatt kyrka. Särskilt välkomnades Lena Maria och hennes medmusikanter Joakim Holgersson, Magnus Ahlgren samt Robin Brokvist. Efter att kyrkans klockor ringt in började föreställningen.

Mellan sång och musik berättade Lena Maria om livet, som artist och sin tro vad det betytt för henne.
I mitten av programmet läste diakon Gunlög Fåglefelt ur små böcker, dikter och tänkvärda texter. Psalm 289 Sjöng hon tillsammans med församling och artister. Inspirerad av bröllopet mellan Carl Filip och Sofia, med orden kärleken är det starkaste på jorden avslutade Gunlög och lämnade över till Lena Maria o kompani.
lenamaria014w1
lenamaria013w1
Evert Taube har skrivit några av det finaste i musikväg och fick inleda andra avdelningen, Ted Gärdestads pappa hade hon träffat på några gånger under sina framträdaden, pappan tyckte att hon skulle ta med några av hans söners alster i sin repertoar, och så blev det även denna gång. Som avslutning berättade hon om uppkomsten av sista biten för kvällen, skriven av Carl Boberg mitten av 1880 talet.

Psalmen ”O Store Gud” sjöngs på tre olika språk. Alla i kyrkan ställde sig upp och applåderade och som belöning framfördes ytterligare en låt. Som avslutning tackade Barbro alla som kommit och artisterna förärades med en blomma. Lena Maria signerade skivor och böcker i vapenhuset till de som önskade.

Text och bilder
Olle Johansson

lenamaria021w1

lenamaria020w1

lenamaria022w1


Om skribentenKommentarer r avstängt

Till toppen ↑