Sök på hemsidan

Svenska Kyrkan no image

Postat den april 8th, 2013 | av Admin

0

Församlingskväll med frågesport och underhållning

Skölvene socken bjöd in övriga socknar Källunga, Hudene, Jällby och Södra Björke i Hudene Församling, till en gemensam församlingskväll i Skölvene Bygdegård.

Det var fyra lag med tre tävlande i varje som kunde ställa upp och representera sina socknar, tyvärr uteblev Södra Björke. Många åhörare kom för att heja fram sina lag och lyssna till frågor.

Kvällen inleddes av Barbro Sanfridsson som hälsade alla välkomna. Hon presenterade Lars-Erik Lindgren som gjort kvällens frågor och Gunnel Johansson som var domare. Tidtagare, en mycket viktig syssla skötte Alf Johansson med bravur, för varje fråga var avsatt 1.5 min. Svea Johansson hade koll på poängställningen och på en stor tavla kunde publiken följa det hela.

Frågetävlingen inleddes med 6 frågor med 3 underfrågor på varje och sedan paus. Heja ramsa hördes från Hudenes publik.

Skölvene bjöd alla närvarande på fika, frallor och kaffe eller te. Som god avslutning kakor som Svea och Linnéa bakat. Under pausen sjöng och spelade Inger och Tomas Wikberg läsarsånger, ett uppskattat inslag.

Därefter fortsatte frågesporten igen med ytterligare 6 frågor. Vid slutställning hade både Källunga och Skölvene 20 poäng, och man tog till skiljefråga. Efter skiljefrågan var avgjord visade sig att Skölvene vunnit.

Lars-Erik Lindgren delade ut Gäsene ostar till det vinnande laget. Kvällen avslutades med att man sjöng psalmen Bred dina vida vingar. Barbro Sanfridsson läste en dikt och sedan en bön ur drottning Silvias bönbok.

Text: Marianne Johansson

Foto: Alf Sanfridsson


Om skribentenLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen ↑